Vyhledej
Městské muzeum Dvůr Králové nad Labem > Vzdělávání > základní školy > ZŠ Schulzovy sady

I díky vašim hlasům postoupily děti ze ZŠ Schulzovy sady do finále celostátní kulinářské soutěže

Redakce / 18.05.2016, Dvůr Králové nad Labem
Neskutečné se stalo skutečností! Tým 5 malých kuchařek ze 4. třídy ZŠ Schulzovy sady se pod jménem Masterchefky dostaly mezi týmy, které letos postupují do celostátního finále kuchařské soutěže mladých kuchtíků Coolinaření s Albertem.

Čtvrťáci z toho mají obrovskou radost a děkují všem, kteří si našli minutku a poslali dětem hlasy. Bez nich bychom se nemohli těšit takovému úspěchu. Vaše hlasování posunulo naše Masterchefky s velkým náskokem přímo do finále spolu s dalšími 11 týmy z celé ČR . To proběhne již 28. května 2016 ve škole vaření Chefparade v Holešovické tržnici v Praze. 

Přípravy na finále 

Naše malé kuchařky se nejprve musí zaměřit znalosti nezbytné ke zvládnutí vědomostního kvízu. Součástí celostátního kola totiž bude i kvíz složený z otázek vědomostní hry Košík plný rozumu. Předpokládáme, že se otázky budou týkat zdravé výživy a především zdravých svačin. Svůj talent tým předvede v praktické části - přípravou pokrmu splňujícího stejná kritéria jako v regionálním kole (svačina nápaditá, zdravá, ale přitom jednoduchá a finančně nenáročná). Suroviny budou součástí „mystery boxu“, tedy tajné krabice, jejíž obsah byl soutěžícím oznámen. My už teď víme, že naše suroviny jsou: jablko, hroznové víno, kiwi, jahody, banán. Párátka, nitě, nože, vykrajovátka, prkénka. Porota bude hodnotit zejména nápad, provedení, čistotu, spolupráci celého týmu, výslednou prezentaci.

Držte nám všichni palce, ať nám to všechno dobře dopadne! Nezáleží, jak dopadneme, hlavní je, abychom si to všichni společně užili!

O výsledcích vás budeme informovat.

Recept na soutěžní dobrotu z regionálního kolaIngredience: bulgur, med, zakysaná smetana, kokos, banán. Postup: Jeden hrnek bulguru zalijeme dvěma hrnky převařené vody a necháme 30 minut vychladnout. Poté přidáme 2 lžíce medu, 1 lžíci strouhaného kokosu, rozmačkaný banán a zakysanou smetanu. Podáváme vychlazené, děti si mohou s sebou svačinku vzít do sklenky od přesnídávky.


Markéta Johnová

vyučující ZŠ Schulzovy sady

Související články
Klání malých školáků - aneb královédvorští školáci ve znalostní soutěži
Základní pravidlo pro výživu dětí: kvalitní základní potraviny. Co na to školy? A co na to místní školy?
Žáci 4. třídy ZŠ Schulzovy sady bojují se svojí svačinou o postup do finále kulinářské soutěže. Pomozte jim vyhrát!
"Masterchefky" ze ZŠ Schulzovy sady vyhrály celostátní kulinářskou soutěž
Matematická třída na ZŠ Schulzovy sady pokračuje ve své tradici
Související odkazy
Zdravá pětka - soutěž
 
Vaše komentáře

Přečteno 563x